Weekend vol toerisme

Wintertocht uit Lier
Wintertocht uit Lier

GIsteren een bijeenkomst van de toeristische sector gehad in het Mekka van de toeristische Kempen, Mol en het Zilvermeer. We hebben er met ongeveer honderd mensen uit de sector (VVVs, toeristische diensten, TPA, politici) gepraat over de nieuwe plannen rond kleinschalige logies in onze provincie. Sinds kort hebben we een consulente in dienst die mensen met plannen voor bvb. een bed and breakfast gaat ondersteunen. Gisteren stelden we Jenny Poncin officieel voor aan de sector en het heeft er veel van weg dat ze het bijzonder druk gaat krijgen.

Vandaag dan op bezoek geweest in Lier voor het slotevenement van de Stad van de Smaak. Nu gaat de fakkel (en bijbehorende houten lepel) over naar Louis in Leuven. Het gastland zal volgende editie Turkije zijn. Er was gezelligheid alom in het plots ondergesneeuwde Lier. Iets minder makkelijk was het om thuis te geraken. Wat normaal 50 minuten duurt, was nu een tocht van drie uur.