PTS Plus

Gisterenavond de nieuwe eerstegraadsschool PTS+ van de Provinciale Technische Scholen in Boom ingehuldigd. Zo’n eerstegraadsschool is een goed idee. Daarmee hoop ik de bewuste keuze voor technisch en beroepsonderwijs te stimuleren. Ouders lijken nogal eens angstig om hun jonge schaapjes naar de “grote technische school” te sturen. Zullen ze er niet verloren lopen tussen al het jonge geweld? Met PTS+ komen we tegemoet aan deze twijfels door het creeëren van een eerstegraadsomgeving op maat. Via een aparte ingang en een voor hen voorbehouden deel van de school, brengen de leerlingen de eerste jaren door in een vertrouwde, kleinschaligere omgeving, tussen leeftijdsgenoten. Vaak voelen ouders dus wel aan dat hun kind beter zou aarden met een technische opleiding maar zien zij in het imago van technische scholen een eerste drempel om voor technisch onderwijs te kiezen. Met de oprichting van onze eerstegraadsschool PTS+ hoop ik deze drempel alvast wat te verlagen.