Pendelfonds en Slimweg in actie

Collectief vervoer met Pendelfonds
Collectief vervoer met Pendelfonds

Vandaag ontvingen maar liefst 20 bedrijven goed nieuws van Minister van mobiliteit Kathleen van Brempt. Voor een goede 4,5 miljoen Euro gaf ze subsidies die slimme mobiliteit in bedrijven moet stimuleren. Werknemers betere en meer duurzame mobiliteit bieden, dat is het opzet van het Vlaams Pendelfonds.

Om de bedrijven helpende hand te reiken bij de opmaak van hun dossiers, stond het provinciaal mobiliteitspunt Slimweg klaar met raad en daad. En met succes! Want in de Provincie Antwerpen kregen alle bedrijven die een dossier indienden ook effectief subsidies.

Zes bedrijven uit de provincie, met Nike en Estée Lauder als grote namen. Maar ook kleinere bedrijven als de Webfabriek, Zuidkempische werkplaatsen en de vzw De Touter vielen in de prijzen. Zo ook Duvel Moortgat waar men voor de werknemers bvb. 106 fietsen aankoopt. Nike zet in op elektrische fietsen (opgeladen met groene stroom), vanpooling en collectief vervoer van arbeiders en interimkrachten vanop langere afstanden.

De Antwerpse dossiers waren vandaag samen goed voor ongeveer 1,1 miljoen Euro vanuit het pendelfonds.  En aan het enthousiasme van de aanwezigen te zien, zullen er bij de volgende oproep van het Fonds nog meer bedrijven hun kans wagen. En dat is maar goed ook. Want om tegen 2010 het percentage van duurzame mobiliteit te verhogen is er nog heel wat werk aan de winkel. Maar vandaag is er dus al een behoorlijke stap gezet.