5 jaar Bednet

Bednet
Bednet

Informatie- en communicatietechnologie kan het onderwijs voor zieke kinderen en kinderen met speciale noden verbeteren. Dat bewijst Bednet nu al vijf jaar.

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen virtueel les kunnen volgen, samen met de andere kinderen uit de klas. Dat is een mooie aanvulling op het onderwijs aan huis waarbij de leraar vier uur per week thuis komt lesgeven.
Het succes ervan en de vraag naar begeleiding bij Bednet neemt elk jaar toe. Daarom trok Minister van onderwijs Frank Vandenbroucke vorig jaar de toelage voor Bednet op tot 250.000 euro. Hierdoor krijgen ongeveer dubbel zoveel kinderen hulp tijdens hun ziekte. Naast deze Vlaamse steun krijgt Bednet ook ondersteuning van de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen en van andere partners.
Gelukkige verjaardag dus aan Bednet!