Beste fietspad van Vlaanderen ingefietst!

Infietsen Noorderlaan
Infietsen Noorderlaan

De afgelopen twee maanden is langs de Noorderlaan een volledig nieuw fietspad aangelegd. Het betreft een 9 kilometer lang tweerichtingsfietspad tussen het kruispunt aan de Thornton Road en de Frans Tijsmanstunnel. Dit fietspad maakt deel uit van het provinciaal Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, bouwheer van het project, ontving hiervoor een provinciale subsidie van bijna 260.000 euro.

Op12 mei fietste ik samen met havenschepen Marc Van Peel de eerste symbolische kilometer op het fietspad in. Ook de fietsersbond fietste mee en was laaiend enthoesiast. Het fietspad kreeg een score van 10,4/10 mee en wordt daarmee het beste fietspad van Vlaanderen!

De investering past in het provinciaal beleid om de bovenlokale functionel fietsroutes te realiseren. Een duur woord voor routes die vooral dienen voor het woon-werk, woon-school, woon-winkel verkeer. We trekken per jaar ongeveer 2,3 miljoen euro uit om die routes mee aan te leggen. Daarbovenop komt nog het budget van bijna 5 miljoen euro die we uitgeven aan het realiseren van twee zogenaamde fietssnelwegen, eentje tussen Essen en Antwerpen en een tussen Antwerpen en Mechelen.