Investeren in scholen en technici van de toekomst

zonnepaneelGisteren hebben we met de deputatie beslist om 1 miljoen euro te investeren in de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen op de daken van de Campus Meistraat van de Plantijn Hogeschool in Antwerpen en op de Campus Boom. In Boom komt er ook een wartepomp en een warmtekrachtkoppelingssysteem. De provincie Antwerpen koopt al langer enkel nog duurzame groene stroom aan. Nu gaan we die dus ook zelf produceren.

Met de nieuwe installaties investeert het provinciaal onderwijs niet enkel in de scholen van de toekomst, maar ook in de technici van morgen. De installaties gaan namelijk tegelijk dienen als alternatieve energiebron en als didactisch model voor de nieuwe optie ‘alternatieve energie’ bij de opleiding bachelor elektromechanica.