Eerste spadesteek voor fiets- en voetgangerstunnel in Willebroek-Noord

Tunnel WillebroekOp 15 juni gaven de provincie Antwerpen, de gemeente Willebroek en Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, het startschot voor de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel aan het station van Willebroek. De nieuwe tunnel opent de deur naar duurzame mobiliteit in de regio én biedt een veilige doorgang onder de sporen voor fietsers en voetgangers.

Het project kadert in het globale verduurzamingsproject van het bedrijventerrein Willebroek-Noord, dat deel uitmaakt van de economische regio “Brabantse Poort”waarbij de provincie Antwerpen deze regio met haar bedrijventerreinen wil voorzien van duurzame vervoersmogelijkheden. Op deze manier is het voor bedrijven interessanter om zich hier te komen vestigen, aangezien de werknemers zich op een duurzame manier naar het werk kunnen verplaatsen. De provinciale ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen wil hiervoor op een structurele manier de handen in elkaar slaan met de bedrijven

 Door de bouw van de fiets- en voetgangerstunnel zal het huidige en (de) toekomstige bedrijventerrein(en) op een eenvoudige en duurzame manier bereikbaar zijn voor huidige en toekomstige werknemers. Tegelijk biedt de tunnel een veilige kruising van de treinsporen voor fietsers en voetgangers. De tunnel zal klaar zijn in 2011.