Bijna 600.000 euro Europese steun voor grensoverschrijdend wandelnetwerk

wandelenVandaag besliste de stuurgroep van de Grensregio Vlaanderen-Nederland, die gaat over de toekenning en verdeling van Europese fondsen, om bijna 600.000 euro toe te kennen aan het project ‘Grenzeloos Wandelen’. Het geld komt van het Europees fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en is bedoeld om over de grens samenwerking met onze Noorderburen te stimuleren. Met het geld zal Toerisme Provincie Antwerpen verschillende wandelnetwerken ontwikkelen:

  • wandelnetwerk Kempense Heide in Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek, Wuustwezel, Brasschaat en Brecht aansluitend op het netwerk in West-Brabant;
  • wandelnetwerk Kempens Landgoed in Ravels en Arendonk, aansluitend op Zuidoost-Brabant;
  • wandelnetwerk Rivierenland in Niel, Rumst en Boom;
  • wandelnetwerk Voorkempen in Malle, Zoersel, Brecht, Rijkevorsel, Beersel, Schilde en Ranst;
  • wandelnetwerk de Merode waar ongeveer 512 km routes zullen ontwikkeld worden en een wandelbrug wordt aangelegd tussen twee bosgebieden;
  • thematische wandelroute Klompenland in Laakdal.

In totaal zal er meer dan 1.500 km aan wandelpaden ontwikkeld worden. Wandelen is de meest democratische vorm van toerisme. Met deze europese subsidie is het mogelijk om extra financiële impulsen te geven aan het wandelnetwerk dat ik wil uitbouwen in de provincie Antwerpen. En onrechtstreeks creëren we zo ook bijkomende jobs, onder andere in de horeca-sector.