From Russia with love

Sint-Petersburg
Sint-Petersburg

Met vier jonge mensen uit de provincie Antwerpen ben ik op bezoek in Sint-Petersburg. De provincie Oblast heeft sinds 97 een vriendschapsakkoord met onze provincie. Gelegenheid voor het bezoek is een congres over jongeren en de arbeidsmarkt. Oftewel over de problemen die ze vandaag ondervinden om hun rechtmatige plaats op die arbeidsmarkt op te eisen. Morgen begint het congres met presentaties voor en door de jongeren.

Vandaag kregen we een rondleiding in een vormingscentrum voor jongeren. Twee jaar geleden is Oblast beginnen investeren in dit centrum dat conferentie- en opleidingsmogelijkheden biedt aan jongeren uit de regio. Elke zomer lopen hier zo maar eens 2500 jongeren langs.

De avond is gevuld met formele verwelkoming door de vice-gouverneur aan alle 23 buitenlandse delegaties. Tijdens een Russisch banket met gelegenheidstoespraken à volonté. Die hoe langer hoe spiritueler werden…