Toerisme Provincie Antwerpen promoot wandelen dicht bij huis via regionale zender

Wandelen met de familieEr is geen mooiere periode om je wandelschoenen aan te binden dan het najaar. En er is geen beter wandeldecor dan de provincie Antwerpen: het aanbod is ruim, gevarieerd en van een uitstekende kwaliteit. De 7-delige reportagereeks die de regionale zender ATV vanaf vandaag uitzendt, is een prima introductie.

Een uitstekend maar ook heel uitgebreid wandelaanbod. Met zijn tweetjes of in groep? Een korte trip met de kinderen of een ambitieuze meerdaagse? Een verrassende stadstour of een deugddoende stiltewandeling op het platteland? Het kan allemaal. De provincie telt meer dan 300 bewegwijzerde, lusvormige wandelroutes in de stad en in het groen. Daarnaast zijn er momenteel 3 netwerken met in totaal bijna 600 km trajecten. En binnenkort verschijnen er heel wat nieuwe initiatieven, waaronder gps-wandelingen en digitale storytrips. Ik kan me voorstellen dat kiezen steeds moeilijker wordt.

Met de reportagereeks op de Antwerpse regionale zender willen we de kijker wegwijs maken, concrete suggesties aanreiken en heel wat praktische info meegeven. Hoe stippel je een traject langs het knooppuntennetwerk uit? Wat zijn de troeven van een digitale stadwandeling? Je komt het allemaal te weten.

Meer details over de verschillende wandelprojecten vind je op www.antwerpsekempen.be en www.scheldeland.be.

Uitzendschema ‘Wandelroutes in de provincie Antwerpen’

– dinsdag 25 augustus: De Schakel, het grootste Kempense wandel- en fietsevenement

– dinsdag 1 september: wandelnetwerk de Merode (regio Westerlo)

– dinsdag 8 september: lekker wandelen in Scheldeland

– dinsdag 15 september: lekker wandelen bij paters en begijnen (najaarsactie in het kader van ‘Leven in de brouwerij’)

– dinsdag 22 september: Hoogstraten, stadje met smaak

– dinsdag 29 september: wandelnetwerk Kempense Heuvelrug (regio Kasterlee)

– dinsdag 6 oktober: digitale StoryTrip Lier

De reportages worden viermaal uitgezonden tussen 11.30 en 18 uur.