Provincie zet speelstraten in de bloemetjes

speelstraatVandaag ging ik samen met Caroline Gennez, die ook schepen van jeugd is, een kijkje nemen in de speelstraat in de Heisegemstraat in Mechelen.

Al enkele jaren zet de provinciale Jeugddienst zich actief in om speelstraten in de provincie te promoten. Onder andere door die inspanningen krijgen speelstraten in steeds meer gemeenten voet aan de grond. Een rondvraag bij gemeenten in het najaar van 2008 leerde ons dat sinds 2006 steeds meer gemeenten en districten uit de provincie Antwerpen speelstraten organiseren. 

Ik wil gemeenten stimuleren om zo veel mogelijk fijne speelstraten mogelijk te maken. Om hen te helpen bij de concrete aanpak en organisatie hebben we een brochure uitgegeven boordevol praktische tips, aandachtspunten en valkuilen. De brochure is dus in de eerste plaats bedoeld voor degenen die met de organisatie van een speelstraat te maken krijgen.