Nieuw fietspad met drinkfontein in Boom

Foto Albert De Troch
Foto Albert De Troch

Onder een stralende zon heb ik samen met de burgemeesters van Boom en Niel, en nog heel wat andere fietsenthousiastelingen, het gloednieuwe fietspad langs spoorlijn 52 ingereden.  Dit fietspad is een van de eerste functionele fietspaden in de provincie Antwerpen gesubsidieerd in het kader van het Fietsfonds. 

Sinds 2007 kunnen gemeenten via het Fietsfonds fietspaden aanleggen met 80% subsidie (40% van de Vlaamse overheid en 40% van de provincie). Boom is een van de eerste gemeenten die een subsidieaanvraag deed binnen dit Fietsfonds en hiermee een mooi fietspadproject heeft afgewerkt. De aanleg sluit perfect aan op de bestaande fietsroute langs het spoor in Niel zodat er in totaal nu 3,5 km veilige en kwaliteitsvolle fietspaden liggen die een volwaardige gemeentegrensoverschrijdende noord-zuidfietsverbinding en zijn een pak bestemmingen in Boom en Niel vlot en veilig bereikbaar met de fiets.

Bij de opening hebben we ook, samen met PIDPA, de eerste drinkwaterfontein ingehuldigd. Dorstige fietsers kunnen er het hele toeristische seizoen lang komen ‘bijtanken’ met een frisse slok water.

Gezondheid !