Toeristische attracties in de provincie Antwerpen groot succes

Bijna 7 miljoen bezoekers dankzij topzomer

Op de fietsWe zijn bijna half september en de zomer loopt stilaan op zijn einde. We vermoedden het al en de officiële evaluatie van Toerisme Provincie Antwerpen bevestigt het nu: de zomer van 2009 was een absolute voltreffer. De toeristische attracties in de provincie Antwerpen ontvingen ruim 20% meer bezoekers dan in de zomer van 2008. Volgens de prognose van TPA ronden ze in 2009 bovendien de kaap van 7 miljoen bezoekers.

 Zoals elders in Vlaanderen betekende de voorbije zomer een voltreffer voor de Antwerpse attracties. Uit de attractiebarometer blijkt dat het bezoekersaantal in de zomermaanden meer dan 20% hoger lag dan vorig jaar. In juli waren er 10% extra bezoekers, in augustus liep deze stijging op tot 33%. Sommige attracties, zoals de  Zoo Antwerpen of De Lilse Bergen, ontvingen in augustus 2009 tot bijna vier keer meer bezoekers dan in 2008. Ook andere attracties, waaronder Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker vzw, telden in augustus tweemaal zoveel bezoekers.

 Niet alleen de zomer was erg succesvol in provincie Antwerpen. Ook in het voorjaar telden de Antwerpse attracties meer bezoekers dan anders. Als het najaar even goed is als de voorbije jaren haalt de provincie Antwerpen in 2009 waarschijnlijk de kaap van 7 miljoen bezoekers. Een bijzonder fraai resultaat.