Fair Trade Week van start in de Provincie Antwerpen

(h)eerlijks bij de koffieJe kan er niet naast kijken. Deze week is Fair Trade Week. Ook in de Provincie Antwerpen trekken we alle registers open.

De aftrap hebben we al een tijdje geleden gegeven met een driedelige onlinekwis rond eerlijke handel. Vorige week donderdag hadden we dan een echt FT-bio Happy Hour voor het provinciepersoneel.

Vandaag gaat in de Arenbergschouwburg het eerste fair trade – bio eetcafé in Antwerpen open. Arenberg Fair Trade – Bio Cantina serveert een smakelijke mix van Europese, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse keuken. En dat allemaal met uitsluitend bio- en fairtrade-ingrediënten.

Morgen loopt de campagne ‘(h)eerlijks bij de koffie’ en krijgen alle personeelsleden bio-appels  uit onze eigen tuinbouwschool in Mechelen en eerlijke speculoosjes.

Ondertussen gaan we verder om het label FairTradeProvincie te halen. De trekkersgroep heeft al hard gewerkt en er zitten nog heel wat nieuwe ideeën in de pipeline. We blijven er en elk geval voor gaan, want zowel in het Noorden als in het Zuiden verdienen boeren en arbeiders het om een eerlijke prijs te krijgen voor hun duurzame producten.

Meer info over de FairTradeProvincie vind je op www.provant.be/fairtrade.