Het geheim van de Kempen

logoAl honderden jaren duiken met de regelmaat van een klok verhalen over kabouters in de Antwerpse Kempen op. Of het nu echt om kabouters of een ander klein volk gaat, blijft onduidelijk. Vast staat dat prominente intellectuelen reeds enkele decennia op zoek zijn naar harde bewijzen om die verhalen te staven.

Sinds enkele weken doen geruchten de ronde dat deze groep onderzoekers op het punt staat om een doorbraak te forceren. Walter van den Broeck – auteur, bekend Kempenaar en woordvoerder van de onderzoeksgroep – meldde dat de leden intussen overtuigd zijn van het bestaan van een verdwenen beschaving. Het zou gaan om een volk van kleine mensen onder leiding van koningin Milandrea, dat  tot ongeveer 400 voor Christus in de Antwerpse Kempen geleefd heeft. De vondst geeft dit Darwinjaar op de valreep een onverwachte wending en betekent wellicht de grootste sprong voorwaarts sinds het skelet van Lucy opdook.

Milandrea

Om een nog onbekende reden ontbreekt van hen voorlopig elk spoor. Het onderzoeksteam gelooft echter dat het de eerstkomende weken kan uitpakken met onweerlegbare bewijzen, artefacten die kunnen toegeschreven worden aan de Stam van Milandrea. Indien dat zo is, staat de deur wagenwijd open om het Geheim van de Kempen definitief te ontsluieren.

 

Of is er toch iets anders aan de hand? Blijf op de hoogte op www.hetgeheimvandekempen.be