Verlegging Binnenweg voor meer veiligheid fietsers

Mechelse Veilingen kopen grondstrook van Provincie Antwerpen voor verlegging fietspad in Sint-Kathelijne-Waver

fietsbordHet lokale fietspad Binnenweg is een belangrijke verbinding tussen het centrum van Sint-Katelijne-Waver en de stad Mechelen. Heel wat scholieren nemen de ‘Binnenweg’ om naar school te rijden en er is ook veel woon-werkverkeer. Het traject is een overblijfsel van een oude voetweg die in 1977 werd afgeschaft, maar die altijd in gebruik is gebleven.

Het fietspad loopt midden door de terreinen van de Mechelse Veilingen. Om de veiligheid te garanderen zochten de gemeente Sint-Katelijne-Waver, de Provincie Antwerpen en de Mechelse Veilingen al langer naar een alternatief tracé.

Vandaag besliste het provinciebestuur om een strook grond die nu op het grondgebied van PITO Mechelen ligt te verkopen aan de Mechelse Veilingen om de ‘Binnenweg’ te verleggen. Aan beide kanten van het nieuwe fietspad komt er een draadafsluiting met draaipoorten zodat het provinciaal domein toegankelijk blijft. De Provincie Antwerpen behoudt ook doorgangsrecht over het fietspad. Er komt ook een overbrugging van de d’Offendonksebeek van 6 meter breed met een draagvermogen van 20 ton.

Dit is een win-winsituatie voor de Mechelse Veilingen, de gemeente en de provincie. Maar in de eerste plaats worden de fietsers er beter van. De Binnenweg blijft open en wordt veiliger.