Campings in de provincie Antwerpen kiezen voor 100 procent groene stroom

Groene campingDe campings in de provincie Antwerpen hebben een prima reputatie. Niet alleen de infrastructuur is uitstekend. De Antwerpse kampeersector voert bovendien een dynamisch en innovatief beleid. Zo speelt de sector een voortrekkersrol op het vlak van energieverbruik: op uitnodiging van Toerisme Provincie Antwerpen kiezen 4 campings vanaf januari 2010 resoluut voor groene stroom.

De belangstelling van de Antwerpse kampeersector voor ecologie is niet nieuw. Momenteel zijn 5 campings in de provincie Antwerpen de trotse eigenaar van de ‘Groene Sleutel’, een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische accommodaties. Alleen wie een ambitieus milieubeleid voert, ontvangt dit ecolabel.

Energieverbruik speelt uiteraard een cruciale rol in een milieuvriendelijke aanpak. Baalse Hei (Turnhout), De Lilse Bergen (Lille), Domein Roosendael (Sint-Katelijne-Waver) en De Berk (Essen) reageerden daarom enthousiast op de vraag van Toerisme Provincie Antwerpen om mee in te stappen in de groenestroomovereenkomst die TPA en de Provincie Antwerpen afsloten met Electrabel. Het pilotproject loopt van 1 januari 2010 tot en met 31 december 2011. De overstap levert de 4 campings niet alleen een aanzienlijk lagere energiefactuur op. De keuze voor 100% groene stroom vormt ook een extra troef in hun marketing. Vele kampeerders appreciëren immers een milieuvriendelijke aanpak.

 Ik ben blij dat de Antwerpse kampeersector het goede voorbeeld geeft. Iedereen wint bij een dergelijke aanpak: het milieu, de kampeerder én de uitbater. Het illustreert nogmaals dat de Antwerpse kampeersector zijn uitstekende reputatie dubbel en dik verdient.