Met feest- en fuifbus veilig van oud naar nieuw

Al voor de 11de keer rijden de feestbussen met oudejaarsnacht. Onder impuls van het Antwerpse provinciebestuur en in samenwerking met de gemeenten breidde het initiatief zich uit tot 54 gemeenten en de 9 Antwerpse districten. Dit jaar gaat de provincie nog een stapje verder en zet ze extra fuifbussen in om feestvierders veilig op moeilijk bereikbare fuifbestemmingen te brengen. Zo rijden er tijdens oudejaarsnacht fuifbussen naar fuiven in Mol, Bornem, Puurs en Sint-Amands. De provincie verloot ook 50 duo-tickets voor feestvierders uit niet-deelnemende gemeenten.

Vorselaar 55ste deelnemende gemeente
Door de steun van de provincie Antwerpen (die voor dit project 25.000 EUR betaalt) en de lokale besturen (die elk 700 EUR bijdragen) rijden de inwoners van Aartselaar, Antwerpen (9 districten), Arendonk, Balen, Beerse, Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Dessel, Duffel, Edegem, Essen, Geel, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Hemiksem, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kontich, Laakdal, Lier, Lille, Lint, Malle, Mechelen, Meerhout, Merksplas, Mortsel, Niel, Oud-Turnhout, Ranst, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Turnhout, Vosselaar, Vorselaar, Wijnegem, Willebroek, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel op oudejaarsnacht gratis met de bus of tram. De gemeente Vorselaar is er dit jaar voor de eerste keer bij.

 De vaste lijndiensten rijden vanaf 18 uur op oudejaarsavond en tot middernacht op nieuwjaarsdag hun normale route. Tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends rijden de extra ingelegde feestbussen. Dit zijn gelegenheidsbussen naar locaties die met de reguliere buslijnen niet te bereiken zijn. Op vertoon van hun identiteitskaart krijgen inwoners bij hun gemeente een gratis feestbussenticket en een dienstregelingenboekje. Feestvierders uit niet-deelnemende gemeenten betalen 2,50 euro. Het ticket is vanaf 31 december verkrijgbaar bij de Lijnwinkels, de verkoopautomaten of op de bus.

Win een duo-ticket voor de feestbus  
Neemt je gemeente niet deel aan de feestbussenactie? De provincie Antwerpen deelt gratis 50 duo-tickets uit aan inwoners van niet-deelnemende gemeenten. Surf naar www.feestbussen.be en waag je kans. Ben je bij de eerste 50, dan ontvang je een duo-ticket. Heb je al een Buzzy Pazz of een Omnipas van De Lijn, dan reis je sowieso gratis met de feestbus. Je hoeft dan ook geen feestbussenticket te kopen of af te halen bij je gemeente. Meer info over de afhaalpunten in de deelnemende gemeenten, haltes en dienstregelingen vind je op www.feestbussen.be.

Deelnemende gemeenten feestbussen 2009

Organisatoren van grote evenementen kunnen het hele jaar door gebruik maken van een gratis fuifbus. Met deze actie wil de provincie niet alleen fuifgangers op een veilige manier vervoeren, ze wil ook fuiforganisatoren aan het denken zetten over het mobiliteits- en verkeersveiligheidsaspect van hun fuif. Fuiforganisatoren uit Mol, Bornem, Puurs en Sint-Amands maken tijdens oudejaarsnacht gebruik van de provinciale fuifbussen. Om mee te rijden met een fuifbus heb je geen gratis ticket nodig. Surf naar www.fuifbussen.be voor een overzicht van alle fuifbussen in jouw regio.