Na gestrand, geland

Vliegen zonder wolk
Vliegen zonder wolk

In de nacht van woensdag op donderdag zijn we thuisgeraakt. Gevlogen, mits betaling van een ferme cent, op Düsseldorf en vandaar met de auto naar huis. We hadden ook kunnen wachten, zo verzekerde onze contactpersoon in Egypte ons. Want dan zou het misschien wel goedkoper zijn.

Intussen weten we dat we dan wellicht pas zaterdag avond zouden zijn teruggekeerd. Dus al maar goed dat we zelf op zoek gingen naar een vlieger die de wolk wilde trotseren. De Duitse piloot maakte overigens schampere opmerkingen over de hele heisa. Volgens hem en zijn crew hadden de vele  horrorverhalen over mogelijke vliegtuigpannes nooit enige grond van waarheid gehad. Maar goed, ik was toch blij dat we geen wolk of restanten van tegenkwamen.

Op de luchthaven in Hurghada nog een opmerkelijke scène meegemaakt: een horde Zweedse chartertoeristen maakte zich blij op om huiswaarts te vliegen. Monter (en niet meer helemaal nuchter) maakten ze zich in transit op om het vliegtuig in te stappen, richting Stockholm. Tot de reisleidster een zeepkist of iets dergelijks beklom en aankondigde dat de piloot niet langer wenste te vliegen. Consternatie alom. Wat bezielde de man dan wel? Bleek dat hij het vliegtuig te klein vond om over de wolk heen te vliegen. Hadden ze bij de chartermaatschappij blijkbaar over het hoofd gezien. Wat een geluk dat de reisleidster omringd was door een aantal stevige kerels. Ik dacht dat de reizigers haar zouden opknopen aan de hoogste Egyptische palmboom…

Intussen dus thuis en blij dat ik hier officieel het toersitisch seizoen heb kunnen opnenen zaterdag. Al was het maar omdat het fiets- en wandelruim bij ons in de provincie Antwerpen – in tegenstelling tot het luchtruim – permanent open blijft.Een goeie raad: heb je nog geen vakakntie geboekt deze zomer? Blijf dan thuis…