3de Partij op weg naar het Midden-Oosten

3de partij naar Midden-Oosten
3de partij naar Midden-Oosten

Vandaag een groep geëngageerde jongeren uitgewuifd aan het Atheneum in Antwerpen. Met de vzw 3de Partij trekken ze naar het Midden-Oosten om er met eigen ogen te zien hoe een conflict van jaren ook dagelijks impact heeft op het leven van gewone mensen, Israelis en Palestijnen.

De jonge mensen namen het afgelopen jaar deel aan gesprekken met vredesactivisten van divers pluimage uit het Midden-Oosten. De activisten kwamen in Antwerpen getuigen over hoe ze het conflict ervaren, hoe ze proberen het dagelijks leven van velen beter te maken.

Een groeiend aantal Israëli’s en Palestijnen is op een proactieve manier tégen geweld en vóór dialoog die naar een duurzame vrede in de regio kan leiden. Het gaat misschien maar over een paar procent van de bevolking, maar dat zijn toch een heleboel mensen. Wanneer men in België over de Israëli’s en de Palestijnen spreekt, worden die paar procent meestal vergeten. Dat heeft te maken met het feit dat ze in de media nauwelijks aan bod komen.   3dePARTIJ wil daar iets aan veranderen door stem te geven aan vredesactivisten en door het effectief ondersteunen van projecten uit de vredesbeweging in Israël en Palestina.   De naam 3dePARTIJ verwijst naar de overtuiging dat we van hieruit, als derde partij, een belangrijke rol kunnen spelen in conflicten waarbij bevolkingsgroepen – zoals in het Midden Oosten – vastzitten in een soort deadlock.  

Lees meer op http://3rdparty.canalblog.com/