Onze groepsaankoop is de grootste ooit

Groene stroom in groep
Groene stroom in groep

Wie had dat gedacht? Toen ik begin juli een schuchtere voorspelling deed over het mogelijke resultaat van de groepsaankoop groene stroom, mikte ik op 10.000 huishoudens. Het initiatief van de provincie Antwerpen om zo veel mogelijk mensen samen te brengen om over te stappen op groene stroom, kent een onwaarschijnlijk succes.

Bijna drie maanden na de start kijken we nu op een resultaat van ongeveer 22.000 huishoudens aan. Méér dan het dubbele van wat we verwachtten. En we krijgen meteen ook goeie punten van de Vreg, de Vlaamse Energieregulator. Zij zeggen dat er dankzij initiatieven als deze eindelijk wat beweging komt in de energiemarkt.

Wat we met ons allen zullen besparen in CO2 en in geld, berekenen we na de veiling. Maar vandaag staat al vast dat de provincie in staat is haar schaal in het voordeel van haar inwoners aan te wenden. Samen staan we sterker én groener!

Lees meer op http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=LD303FSA

Volg de inschrijvingen op www.samengaanwegroener.be