ACTA verhuist naar Brasschaat met steun van Europa

Deze week raakte bekend dat ACTA (het Antwerpse CentrumToegepaste Automatiseringstechniek) in Kalmthout een forse subsidie krijgt van Europa. Het geld komt uit het Europese fonds voor Regionale ontwikkeling en is bedoeld voor projecten die een economische hefboom creëren in de provincie Antwerpen. 

Projecten zoals ACTA dus. Dat is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het onderwijslandschap. Vooral als bruggenbouwer tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt heeft de organisatie al veel werk verricht. Maar de ambities reiken dus nog verder. ACTA gaat in Brasschaat een opleidingscentrum bouwen voor de chemische sector. De huidige locatie in Kalmthout is immers veel te klein geworden.  Tegen september volgende jaar moet het centrum op de kmo – zone van de vroegere Lt. Coppenskazerne klaar zijn. De gebouwen in Kalmthout worden verkocht. Voor de bouw was veel geld nodig (4.4 miljoen euro, om precies te zijn) en om Europa te overhalen was de steun vanuit de provincie meer dan welkom.

Ik ben dan ook blij te zien dat de samenwerking resultaat heeft afgeleverd. En ik wens ACTA dan ook nog veel succes in de toekomst.