Dubbele verbrekingsvergoeding ook bij Peeters&Pichal (radio1)

Een van de onderwerpen vanmorgen in het Radio1 -programma Peeters & Pichal was de dubbele verbrekingsvergoeding die energieleveranciers doorrekenen aan mensen die hun contract opzeggen.

Website Peeters & Pichal: “Verbrekingsvergoeding Electrabel: twee keer aangerekend

Luisteraar Patrick Hebb klaagt aan dat Electrabel mensen twee keer een verbrekingsvergoeding aanrekent. Hij stuurde deze mail:

 De Provincie Antwerpen lanceerde vorig jaar een oproep om een “samenaankoop” van energie te doen. Ik ben op dat aanbod ingegaan en ben van Electrabel naar een andere maatschappij overgeschakeld. Ik had een dubbel contract, voor gas en electriciteit. Ondanks het advies vanwege de Provincie Antwerpen om via een aangetekend schrijven protest aan te tekenen tegen de dubbele verbrekingsvergoeding vanwege Electrabel (voor gas én electriciteit), heeft deze energiegigant probleemloos twee maal 75 euro van mijn rekening gehaald.