Play-offs, oortjes en CD&V Vrouwen

Een man die oprecht opkomt voor vrouwenrechten! http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=2K36OHUR&word=Quota Het is bijna even erg als een vrouw die een standpunt inneemt over kerstvoetbal (afschaffen, want dan is manlief thuis met de feestdagen), play-offs, competitiehervormingen, en het al dan niet toelaten van oortjes in de wielrennerij. Nu schrikt u toch wel even dat wij op de hoogte zijn van al deze hete mannenhangijzers – let op de spatie tussen hete en mannen! Ja, en we hebben zelfs een mening, maar dat is nu niet terzake.

Onze mening en strijd voor vrouwenrechten wel – ook al zouden de CD&V vrouwen misschien liever hebben van niet. http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=4S36Q192&word=Quota

Quota voor vrouwen in Raden van Bestuur
Quota voor vrouwen in Raden van Bestuur

Waar het bij vrouwenrechten echt op aankomt, is dat aandacht voortdurend blijft, dat het draagvlak van medestanders voortdurend wordt uitgebreid, dat er mensen met gedurfde voorstellen komen. En dat we ons niet in slaap laten sussen omdat we toch al wel veel bereikt hebben. Iedere medestander is welkom, ja zelfs als hij een man is, en zeker als hij komt uit een partij die de traditie heeft ook op het juiste knopje te duwen als het puntje bij het paaltje komt.

Het gaat om visie, maar ook om macht om te stemmen en uit te voeren. Anders zijn we niet meer dan de ludieke spionkop die luid roept en grappig uit de hoek komt, maar zijn ploeg wel steeds verder ziet wegzakken (enige gelijkenis met bestaande ploegen berust op louter toeval).

Om vooruit te gaan, moeten we spijkers met koppen slaan. En Bruno lijkt me wel een degelijke hamer! Laat de tangen maar in de gereedschapskist!

Inga Verhaert voor zij-kant, de progressieve vrouwenbeweging