1 verbrekingsvergoeding: Electrabel bindt in na klantenprotest

Zoals u weet organiseerden we met het provinciebestuur van Antwerpen op 4 oktober een veiling om voor meer dan 28.000 gezinnen in de provincie gezamenlijk stroom en/of gas aan te kopen.  Electrabel , die niet deelnam aan de veiling, toonde zich een slechte verliezer toen hun klanten massaal overstapten. Het rekende de mensen zowel voor gas als voor elektriciteit een verbrekingsvergoeding aan.

Ons inziens was dit een verkeerde lezing van de code Vandenbossche. Die stipuleert namelijk dat er één verbrekingsvergoeding kan worden aangerekend per overeenkomst. We waren ook niet alleen met deze visie. De federale ombudsman voor energie bijvoorbeeld gaf de burger gelijk.  We gaven de deelnemers van de samenaankoop dan ook de raad om een klacht in te dienen bij de ombudsman.

Dat gebeurde massaal. En met resultaat! Want steeds meer mensen krijgen nu een brief met de melding dat ze maar 1 x moeten betalen.  Slag thuisgehaald dus!

Lees het artikel in Gazet van Antwerpen (17/3/2011)