Innovatie in Stockholm

Zicht op Stadhuis Stockholm vanuit congrescentrum Waterfront
Zicht op Stadhuis Stockholm vanuit congrescentrum Waterfront

Op missie in Stockholm de afgelopen dagen. De delegatie staat onder leiding van Vice Minister President Ingrid Lieten en vanzelfsprekend kijken we met veel belangstelling naar voorbeelden van  innovatie en onderzoek in Zweden.

Bedrijfsbezoeken aan Atlas Copco en spinoffs van de Universitet Uppsala worden afgewisseld met het bekijken van hele nieuwe wijken zoals Hammarby Sjöstad en Waterfront, een nagelnieuw congrescentrum aan het centraal station in Stockholm.

Ik had de gelegenheid ook het Zweeds onderwijsmodel van dichterbij te bekijken. Vooral de manier waarop men probeert jonge mensen richting technisch/beroeps onderwijs te sturen was voor mij van interesse.