Ronde tafel gesprek in Kalmthout met horeca

Interview met radio 2 in station Heide
Interview met radio 2 in station Heide

Gisteren had ik een gesprek met de horeca in Kalmthout over de gevolgen van de heidebrand. Naast de rampenbestrijding en straks ook poging tot natuurherstel, is er ook de menselijke factor: de horeca die het rechtstreeks of onrechtstreeks moet hebben van de heide. Dat zijn de mensen die hun boterham verdienen met toerisme.

Met Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) gaf ik een overzicht van acties die we op korte, middellange en lange termijn zullen nemen om het toerisme in Kalmthout op peil te houden. We gaan met TPA extra aandacht besteden aan de troeven van Kalmthout in de komende weken en maanden: in publicaties, op website en in nieuwsbrieven.

Een jaar lang zullen we ook een euro per verkochte wandekaart Kempense Heide aan het steunfonds “Red de heide” doorstorten. http://www.antwerpsekempen.be/nieuws_detail.aspx?blogid=22968 En daarnaast is er bvb een groot evenement aan het Provinciaal Suske en Wiske Kindermueseum op 9 juli en het Terra Nova hoogtepunt met het Air Hotel dat dit jaar neerstrijkt in de kruinen van de bomen van het Kalmthouts Arboretum.

We spraken ook af dat de horeca mensen zelf de wandelkaart zullenl kunnen verkopen. Na de ronde tafel ging het meteen richting Station heide waar radio twee met Avondpost bijzondere aandacht gaf aan de brand en ook onze afspraken met de horeca. En op ATV gaven ze dit mee: http://www.atv.be/item/actieplan-voor-kalmthoutse-heide