Suske en Wiske museum straks helemaal in het nieuw!

Suske en Wiske museum gaat verbouwen
Suske en Wiske museum gaat verbouwen

Gisteren hield ik met museum conservator Mati Mommaert een persconferentie in het Provinciaal Suske en Wiske museum om de geplande renovatie werken toe te lichten. De hele binnenkant krijgt een nagelnieuw parcours met verschillende kamers en belevingen. De stripfiguren zullen er straks kinderen gaan entertainen en meenemen in een wereld van creativiteit. Méér dan ooit wordt de interactie op de voorgrond geplaatst. Wie dus naar het museum komt, zal vooral zelf kunnen doén, eerder dan passief toekijken.

We lossen meteen ook een aantal technische problemen op. De toren achteraan het museum zal bvb vervangen worden door een koepel van professor Barabas. Grote werken die ruim een half miljoen euro gaan kosten. Ik denk dat het een waardevolle investering is in de creatieve ontwikkeling van kinderen. Tegelijk zal het een welkome boost geven aan het toerisme in Kalmthout dat na de felle heidebrand op peil moet zien te blijven.

Wil je de renovatiewerken van het Suske en Wiske museum blijven volgen? Dat kan! Via facebook.  http://www.facebook.com/pages/Suske-en-Wiske-Kindermuseum/230320193646805

Op 9 juli is er nog een leuke activiteit met Suske en Wiske draaien door. Meer info op www.terranova.provant.be

Daarna sluit het museum even de deuren. Tot in maart 2012, dan gaat het vernieuwde museum weer open.