We zetten de energieprijzen weer in de solden!

Dinsdag heb ik in de sfeer van de solden in het Wijnegem shoppingcenter de aftrap gegeven voor de 2de groepsaankoop groene energie van de provincie Antwerpen. Vorig jaar schreven meer dan 28.000 mensen zich in, 43% stapte ook over van energieleverancier en bespaarde samen bijna 2,4 miljoen euro. Dit jaar mikken we op nog meer deelnemers.

Tot 2 oktober kunnen alle inwoners van de provincie Antwerpen zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groene energie. Vrijblijvend, want pas na de online veiling op 3 oktober beslissen de deelnemers of ze ingaan op het bod van de winnende energieleverancier.

Leveranciers kunnen tijdens de veiling een bod doen en de laagste prijs voor groene energie aanbieden. Daarna krijgen alle deelnemers een persoonlijk overzicht van hun mogelijke besparing.

 De provincie Antwerpen vindt het belangrijk om als bestuur mensen wegwijs te maken op de vrije energiemarkt. Er bestaat nog steeds een grote drempel bij mensen om van energieleverancier te veranderen. Het vertrouwen in de provincie als degelijk bestuur, werkt die drempels overduidelijk weg. We hebben vorig jaar bewezen dat vele kleine consumenten heel wat kunnen bereiken als ze zich verenigen. En dus willen we dit jaar nog meer mensen bereiken om hen als één grote, aantrekkelijke klant aan te bieden op de energiemarkt.

Het succes van de Antwerpse groepsaankoop kende al snel navolging. Zo organiseren ook de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen dit jaar op verschillende tijdstippen een groepsaankoop groene energie. En dat zorgt ervoor dat de deelnemers nog meer de kans krijgen om kosteloos van leverancier te veranderen.

Inschrijven? Online, in je gemeentehuis of in het Provinciehuis

Enkel particulieren kunnen meedoen, bedrijven en verenigingen niet. Deelnemers kunnen tot en met 2 oktober inschrijven via de website www.samengaanwegroener.be. Wie geen toegang heeft tot internet kan terecht aan de balie van zijn of haar gemeentebestuur. Informeer best op voorhand wanneer het loket geopend zal zijn. De lokale loketten noteerden vorig jaar zo’n 10% van de inschrijvingen. Dit jaar is er vanaf september ook in het Antwerpse Provinciehuis een loket waar mensen zich kunnen inschrijven.
bekijk de reportage op atv

reportage RTV