Inclusieve speelpleinen van de provincie Antwerpen in de kijker op Karrewiet

Een tijdje geleden beslisten we om met het provinciebestuur geld vrij te maken voor speelpleinwerking. En niet zomaar speelpleinwerking. Ik ga ervan uit dat alle kinderen recht hebben op een plezierig spelen ervaring tijdens de zomerse (nu ja?) weken en maanden.

Ook kinderen met een beperking moeten kunnen deelnemen. Daarom hebben we geïnvesteerd in bijkomende vorming voor de animatoren. We helpen de organisatie bij het communiceren met ouders bvb en we leveren materiaal aan dat geschikt is voor gebruik op inclusiespeelpleinen.

Vaak is er met een kleine ingreep al veel gerealiseerd. Een aparte snoezelruimte zoals in Boom bvb. Daar kunnen kinderen die even uit de drukte moeten ontsnappen, rustig weer op adem komen. Of spelen die aan andere kinderen duidelijk maken wat het betekent om met een visuele handicap te leven. Het wederzijds begrip en de kameraderie wordt er merkbaar groter mee. 

En Karrewiet kwam een kijkje nemen! Bekijk het zelf op deze link: http://karrewiet.ketnet.be/ketnet/subsites/karrewiet/html/nieuws/2011/september/html/2011_08_30_speelplein.html