Een levende antitankgracht beleven

sp.a Regio Noord wandelt langs de antitankgracht
sp.a Regio Noord wandelt langs de antitankgracht

Dit weekend wandelde de sp.a Regio Noord met een ferme groep militanten en sympathisanten langs de antitankgracht in de Noorderkempen. We startten in Schilde en wandelden langs schansen, bunkers en mooie natuur.

Op het einde van de wandeling hielden we halt in het Vrieselhof waar ik de groep een toelichting gaf over de plannen die we bij de provincie koesteren voor de antitankgracht. We willen samen met een hele schare aan partners de gracht ontsluiten voor zachte recreatie: wandelen, fietsen, …  Tegen 2012 willen we klaar zijn met het wegwerken van missing links in het fietspad. Maar er moet ook randinfrastructuur komen zoals infopunten, zitbanken, fietsbeugels, …

Onverwacht mooi zomerweer, interessante input van een gids van Natuurpunt en aangenaam gezelschap: het was weer mooi vrienden van Regio Noord!