Fietstunnel in Willebroek ingehuldigd!

Fietstunnel Willebroek ingehuldigd: fietsen maar!
Fietstunnel Willebroek ingehuldigd: fietsen maar!

Samen met Infrabel en de burgemeester van Willebroek opende ik op vrijdag 9 september een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de sporen aan het station van Willebroek. Het gaat om een investering van drie miljoen euro. Deze 28 meter lange tunnel is een belangrijke schakel in de fiets-o-strade Mechelen – Sint-Niklaas die de provincie wil realiseren. Onder andere de bedrijven in de regio Brabantse Poort worden op een duurzamere manier bereikbaar. Voor Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, is dit meteen de perfecte aanleiding om een volledig nieuwe perroninfrastructuur aan te leggen en zo de toegankelijkheid van het station te verbeteren.

Exact een jaar geleden werd de geprefabriceerde fiets-en voetgangerstunnel onder de sporen aan het station van Willebroek geschoven. Om het treinverkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werd de tunnel toen vooraf gefabriceerd in een bouwput naast de sporen. Nu, een jaar later, is de omgeving van de tunnel volledig aangelegd en klaar voor gebruik.