7de wandelnetwerk is klaar!

Vandaag opende ik als gedeputeerde voor toerisme en TPA-voorzitter het alweer zevende wandelnetwerk in de Provincie Antwerpen. Dat deed ik samen met Zoersels burgemeester Katrien Schryvers en Mark Andries, kabinetschef van minister Bourgeois. We hebben onze eerste stappen op het wandelnetwerk meteen vereeuwigd in beton!

We zijn zo meer dan halfweg ons ambitieuze wandelproject: de realisatie van 12 wandelnetwerken in de provincie Antwerpen tegen eind 2012, goed voor maar liefst 4000 kilometer wandelplezier. De provincie zal dan als eerste in Vlaanderen haar wandelnetwerk klaar hebben.

Het nieuwe wandelknooppuntennetwerk Kempense Hoven serveert een mix van natuur en erfgoed en verbindt 480 kilometer zorgvuldig uitgekozen wandelpaden in Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar, Zandhoven en Zoersel. Blikvangers ditmaal zijn de ‘hoven van playsantie’, de vroegere buitengoederen van de stedelijke burgerij en kastelen van plaatselijke landadel.  De kaart van het wandelnetwerk Kempense Hoven is te koop (8 euro) bij de toeristische infokantoren van bovenvermelde gemeenten.Online bestellingen en extra wandelsuggesties op www.antwerpsekempen.be.