Snel fietsen in de Kempen? Niet alleen voor Tom Boonen!

Vandaag gaf ik het startschot voor de nieuwste fiets-o-strade in de provincie: die gaat van Herentals over Olen, Geel en Mol naar Balen. Een traject van 31 km dat de provincie Antwerpen wil realiseren als snelle, veilige en comfortabele fietsverbinding langs spoorlijn 15. 

Ik vind het belangrijk dat we investeren in dit soort langeafstandspaden. Voor deze fiets-o-strade hebben we 7,7 mio euro over. Dat is veel geld, maar goed besteed.

De mensen bij Umicore in Olen bvb komen vandaag al met de fiets werken. Zo’n 20% van de werknemers vinden de fiets daar een prima vervoersmiddel. Maar het kan nog beter. Met de aanleg van de fiets-o-strade zou het aantal fietsende werknemers er gaan stijgen tot 40 à 45%. Da’s goed voor de werknemers en hun gezondheid, voor het bedrijf dat minder autoparkeerplaatsen moet voorzien én voor het milieu dat minder belast wordt.     

Nu gaan we een ontwerper zoeken en in de loop van 2013 beginnen we met de aanleg. Snel fietsen in de Kempen? Binnenkort niet alleen voor Tom Boonen weggelegd!