Dichtbijmijnbedshow

Dichtbijmijnbedshow
Dichtbijmijnbedshow

Vandaag heb ik een nieuw project gelanceerd in samenwerking met Sensoa. De dichtbijmijnbedshow is een opleidingspakket voor middelbare scholen. Het gaat over jonge mensen in het Zuiden en hun problemen en vragen rond relaties en seksualiteit. Mondiale vorming is al te vaak een abstract verhaal van honger, armoede en ziekten. Met dit opleidingspakket geeft Sensoa op een laagdrempelige manier een inkijk in de leefwereld van jonge mensen aan de andere kant van de wereld. En dat is een wereld die, ondanks vele verschillen, ook treffende gelijkenissen vertoont met die van jongeren hier. De onzekerheden, verzuchtingen en dromen van jonge mensen lijken vaak erg op elkaar. Het pakket heeft vijf thema’s, gaande van de millenniumdoelstellingen over relaties tot gezinsplanning. Met de website komen ook kant en klare lespakketten. En de navorming voor leraren biedt Sensoa gratis aan. Dit project kon rekenen op steun van VAIS en de provincie Antwerpen. Je vindt meer info op www.dichtbijmijnbedshow.be