Gezocht: veilige verkeersomgeving

sp.a Kalmthout voert actie voor veilig verkeer aan de kerk van Nieuwmoer
sp.a Kalmthout voert actie voor veilig verkeer aan de kerk van Nieuwmoer

sp.a Kalmthout voerde vandaag actie aan de kerk op Nieuwmoer. De omgeving is er net nieuw aangelegd, met geld van Europa. Het oogt heel mooi. Maar veilig is anders… Ouders vertelden vandaag honderduit over de bijna-aanrijdingen die ze de afgelopen weken en maanden zagen gebeuren.

Onze fractieleider Fons Dierckx kaartte het probleem intussen aan op de gemeenteraad van september.  Het college gaf toe dat de omgeving nog met enkele “kinderziekten” te kampen had.

Vandaag, bijna twee maanden na de start van het schooljaar kwamen een paar werklieden van de gemeente een bord zetten zodat men de parking voortaan enkel rechtsaf zou verlaten. Goed zo. Al een stap in de goede richting. Maar meer is nodig, vonden ook de fietsers en voorbijgangers die de actie wisten te smaken.

Vooral de onduidelijke signalisatie maakt het moeilijk. Nog tijdens de actie zagen we meerdere passanten tegen de richting in rijden. Daar komen nog eens ongelukken van. We rekenen nu, samen met ouders,  dus op maatregelen om het veiliger te maken, vooral voor de zwakke weggebruikers.

GVA stuurde ook een reporter: http://www.gva.be/antwerpen/kalmthout/sp-a-voert-actie-tegen-verkeersregeling-aan-nieuwmoer-kerk.aspx