PIVA wint Europees Goud!

PIVA wint Europees goud
PIVA wint Europees goud

Joeri Heggerick wint de eerste prijs in de discipline ‘Kitchen-culinary art’.
Van 07 tot 12 november vond in Den Haag het 24e jaarlijks congres plaats van de Europese associatie van hotel- en toerisme scholen – AEHT. Meer dan 600 deelnemers uit 32 landen namen deel. België was vertegenwoordigd met zes scholen, waaronder PIVA.

Deze internationale bijeenkomst staat in het teken van het Hotel- en Toerismeonderwijs in Europa en omvat ondermeer forumdiscussies, lezingen, workshops en natuurlijk tal van studentwedstrijden in diverse disciplines. Ook PIVA was vertegenwoordigd met enkele studenten.

Zo nam Jeroen Hemelaar, leerling van het 7e jaar specialiteitenrestaurant deel in de discipline ‘pastry’ samen met een Portugese jongen en een Nederlands meisje en behaalden ze een mooie 4e plaats.

Joeri Heggerick, eveneens een leerling van specialiteitenrestaurant, belandde in de discipline ‘kitchen-culinary art’ samen met zijn team, een Italiaanse jongen en een Iers meisje, op de eerste plaats.

De leerlingen werden begeleid door Dirk de Schutter en Luc Bastiaens.

Gouden menu
Het menu dat de groep van Joeri neerzette, bestond uit een rundercarpaccio met verschillende structuren van rode biet en een kruidige rucolasla met wilde champignons. Daarop volgde gebakken tarbot met een risotto van aardappel en pastinaak, duo van wortelcrème en babywortel en schuim van spinazie met limoensaus. Als dessert maakten ze een chocoladefantasie met méringue en sinaasappel, wat hen een gouden medaille opleverde.

Gefeliciteerd aan Jeroen, Joeri en het hele PIVA team!