Feesten met Oudjaar? Hou het veilig, pak de feestbus!

Feestbussen 2011
Feestbussen 2011

Zet je op 31 december een stapje in de wereld? Goed zo! Veel plezier met het uitwuiven van het oude jaar. Maar hou het wel veilig alsjeblieft. Drinken en auto rijden, dat gaat niet samen.

Maar er is een oplossing. Bij de provincie betalen we ook dit jaar mee het feestbussenvervoer tijdens oudejaarsnacht én op nieuwjaarsdag. Na zo’n tien jaar ervaring doen intussen al 61 gemeente-, stads- en districtsbesturen ook mee. In het begin was het maar een enkeling. Maar nu is het idee dus goed ingeburgerd.

De 30.000 euro voor de kosten nemen we er graag bij. En er is nog meer: tijdens de oudejaarsnacht rijden ook provinciale fuifbussen uit. Bedoeling is iedereen een veilig vervoersalternatief aan te bieden. Wist je trouwens dat organisatoren van grote evenementen het hele jaar door kunnen gebruikmaken van zo’n een gratis fuifbus?

Wie nu een ticket aanvraagt voor Oudjaar/Nieuwjaar, kan een hele nacht gratis bussen doorheen heel Vlaanderen. Houders van een netabonnement hoeven geen ticket op te halen. Voor meer informatie kan je hier terecht: http://www.provant.be/mobiliteit/verkeersveiligheid/feestbussen/