Nu nog straffer!

En terwijl we mensen helpen met protestbrieven om de dubbele verbrekingsvergoedingen van Electrabel aan te vechten, merken we het volgende op: In  Frankrijk en Duitsland geven GDF Suez/Electrabel hun klanten wél de vrijheid om een contract voortijdig te beëindigen. Niet met twee, niet met één boete. Maar ZONDER. Zelfs in contracten van bepaalde duur met tarieven die voor pakweg drie jaar vastliggen. Kijk hier maar eens naar de voorbeelden op hun eigen websites of die van leveranciers waar ze grote participatie in hebben.

Frankrijk:
Onder “Conditions de résiliation à l’initiative du client” lees je dit: http://www.dolcevita.gazdefrance.fr/portailClients/ShowProperty?nodePath=/BEA%20Repository/Racine%20Gaz%20de%20France/Documents/fiche_gaz3ans//Fichier en bij Proxelia lees je, onder punt 5:
http://www.proxelia.fr/storage/telechargements/fichiers/2011_07_25_11_51_28_150711_fichestandardisedomelia.pdf

Duitsland:
Vul op deze link bvb 66571 in en neem de optie “Bestandskunde”: http://www.energie-saarlorlux.com/privatkunden/pk-produkte-leistungen/strom/tarifuebersicht/?status= Je ziet dat de producten Basis Plus en FamiliePlus geen opzegkosten hebben, hoewel het niet de standaard producten zijn van de standaardleverancier

In België daarentegen zou Electrabel het een “opnieuw een geste van goodwill” vinden als ze nu hun tweede boete zouden kwijtschelden… Terwijl ze al vorig jaar ongelijk kregen en er intussen een wet is gestemd in de kamer die dergelijke praktijken verbiedt. Goodwill dus? M’n oor.