Een verjaardagsfeest in het Arboretum

Pyrus Regelii
Pyrus Regelii

Vandaag een hoogdag in het Arboretum in Kalmthout. De International Dendrology Society vierde er haar 60 jarig bestaan. Ooit opgestart in datzelfde Kalmthoutse arboretum keerden vandaag maar liefst 150 buitenlandse leden terug naar de startplaats om deze verjaardag te vieren. 150 gasten uit 15 landen en maar liefst 4 continenten.

Roy Lancaster schonk namens IDS voor de gelegenheid een Sneeuwpeer aan het Kalmthoutse arboretum. Waarmee de cirkel zo ongeveer rond is. In het najaar van 2011 plantten we er al een treurpeer naar aanleiding van de renovatie van de Gloriëtte. In 2003 staken de kleinkinderen van Robert en Jelena de Belder al een Pyrus Regelii in de grond in de Witte tuin van het Arboretum en Jelena werd eerder ook in haar thuisland herdacht met een mooie perenboom op de campus van de universiteit van Ljubljana.