Slapen op hoogte

Terra Nova 2012
Terra Nova 2012

Vandaag mocht ik het programma van Terra Nova, de zomerse vrijetijdsprogrammatie van de Provincie Antwerpen, voorstellen aan de dames en heren van de pers. Het is weer een heel fijne mix geworden van binnen- en buitenactiviteiten, verspreid over niet zo voor de hand liggende plaatsen in de provincie. 25 activiteiten op evenveel locaties. Meestal kleinschalig, op enkele spektakels niet te na gesproken. Hoge kwaliteit aan lage prijzen, da’s slow toerisme en vrijetijd zoals het hoort. Voor de volledige programmatie kijk je best op www.terranova2012.be

We hadden de klimmuur in de Schorre uitgekozen om te demonstreren hoe je kan komen slapen op een zwevend bed, vastgehangen aan de klimmuur. Op duizelingwekkende hoogte. Onze dappere Julie, stagiaire van de PR afdeling op de Plantijn Hogeschool, was Chinees vrijwilliger van dienst. Hoewel, ze klom gezwind en glimlachend de toren op. En ook vanop ijle hoogte zwaaide ze nog lachend naar ons, aardbewoners, en naar de al even dappere persmensen die mee waren geklommen. Of die laatsten ook bibbergeld zouden krijgen van hun werkgevers? Julie de stagiaire in elk geval niet. Wel krijgt ze de eeuwige dankbaarheid van de député van dienst. Want die moest dan zelf niet omhoog klauteren. M’n inbreng in het stagerapport van Julie zal dan ook eindeloos lovend zijn. Dank je wel Julie!

Met eigen ogen bekijken? Hier is de ATV clip: http://t.co/u8hlpdrV