Gefeliciteerd Marleen en Leona!

Marleen Temmerman
Marleen Temmerman

sp.a senator Marleen Temmerman wordt straks hoofd van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO/WHO) in Genève. De organisatie moet de mondiale inspanning op het vlak van seksuele en reproductieve gezondheid verbeteren.

Marleen kan je met recht en rede een pionier noemen. Ze ijvert al een leven lang voor betere gezondheidszorg voor kansarme groepen en voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten van vrouwen, hier en elders. De opdracht die ze nu opneemt bij de Wereldgezondheidsorganisatie ligt perfect in het verlengde van dat engagement.

Als voorzitter van zij-kant ben ik bijzonder blij en trots dat uitgerekend Marleen deze top post kan gaan bekleden. Het is een méér dan verdiende bekroning van al haar moedig en sterk werk hier en in het Zuiden.

Leona Detiège
Leona Detiège

Haar opvolging in de senaat komt Leona Detiège toe, voormalig minister, staatssecretaris en burgemeester van Antwerpen. Leona staat als nationaal voorzitter van S-plus, de progressieve vereniging voor 50-plussers, ook met stip genoteerd om in de senaat dossiers inzake ouderenbeleid te behartigen. Ook in Kalmthout, waar ze straks lijstduwer zal zijn van de lokale sp.a, pleit ze voor meer beleidsaandacht voor senioren.

Het is een mooie dag voor de vrouwen van zij-kant! Twee sterke dames op heel belangrijke posities, er zijn slechtere manieren om een doordeweekse woensdag af te sluiten. Aan Marleen en Leona: hartelijke gelukwensen van alle vrouwen bij zij-kant!