Fietsostrade in Kalmthout en Kapellen officieel geopend

Dinsdag openden de provincie Antwerpen en de gemeentebesturen van Kalmthout en Kapellen het nieuwe fietspad naast de spoorweg. Het gaat om een investering van 360 000 euro. Dit stuk fietspad van 1,9 kilometer lang is een belangrijke schakel in de fietsostrade Antwerpen – Essen.

Gedeputeerde voor mobiliteit Inga Verhaert is verheugd: “Door de aanleg van dit stuk fietsostrade fiets je nu comfortabel, snel en veilig langs de spoorweg tussen Kalmthout en Kapellen. Handig voor woon-werk- en woon-schoolverplaatsingen! En dat dit nieuwe stuk fietsostrade in de smaak valt, is duidelijk. Kijk maar naar het enthousiasme en de talrijke opkomst van de fietsers. Ze vinden het fietspad veilig, comfortabel en goed leesbaar. En dat is nu precies de bedoeling van de fietsotrade.” De provincie trakteerde hen, na het fietsen, op een ijsje.De provincie Antwerpen hecht veel belang aan veilige en comfortabele fietspaden voor het verkeer tussen de woonplaats, het werk, scholen en winkels. De aanleg van de fietsostrade Antwerpen-Essen moet zorgen voor een vlotte fietsverbinding van het noorden van de provincie tot in het stadscentrum van Antwerpen. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen dan voor de aansluitingen naar bedrijvencentra, scholen en dorpskernen.

Fietsostrade in Kalmthout
Vorige week startte de provincie ook met de aanleg van de fietsostrade in het noorden van Kalmthout. Het gaat daar om de verbreding van 620 meter fietspad tussen het station Kijkuit en de Vogelenzangstraat. Een laatste project in Kalmthout is dan het stuk fietsostrade tussen de stations Kijkuit en Heide. Voor de aanleg daarvan is de provincie genoodzaakt enkele privégronden aan te kopen. De onderhandelingen met de betrokken eigenaars zijn inmiddels opgestart.

Fietsostrade Antwerpen-Essen
De fietsostrade Antwerpen-Essen situeert zich langs spoorlijn 12, vanaf het Albertkanaal in Antwerpen door Ekeren, Kapellen en Kalmthout naar het station van Essen. Het stuk langs het natuurgebied de Oude Landen is trouwens ook bijna aangelegd. Het gaat daar om twee kilometer vanaf het station van Ekeren tot aan de Argentiniëlaan in Antwerpen. De officiële opening is gepland op dinsdag 26 juni. Alle fietsers zijn welkom om 9u30 aan het station van Ekeren om de fietsostrade mee in te fietsen.