Steeds meer Inclusieve speelpleinen!

Duizenden kinderen beleven elke vakantie een leuke tijd op de speelpleinen. Toch is er nog een drempel voor kinderen met een beperking. Zij kunnen vaak maar moeilijk deelnemen. ik startte daarom met de provincie Antwerpen in 2010 met het project inclusieve speelpleinen. die zijn toegankelijk voor iedereen. Kinderen met een mentale of fysieke handicap spelen er met “gewone” kinderen. De provincie begeleidt de speelpleinwerking 3 jaar lang gratis.

De speelpleinen in Boom, Sint-Katelijne-Waver, Geel en Laakdal waren er bij aan de start van het project in 2010. Die van Essen, Nijlen en speelpleinen Hulgenrode van Koraal vzw in Wommelgem werden in 2011 inclusief met de steun van de provincie. Dit jaar kwamen er weer 3 speelpleinen bij: Kalmthout, Lier en de speelpleinen van Kindervreugde. De provincie hielp de voorbije jaren dus al 10 speelpleinen om toegankelijk te zijn voor àlle kinderen. In totaal telt de provincie nu 16 ‘inclusieve speelpleinen’. Want ook op andere plaatsen duiken er steeds meer initiatieven op. Het toont aan dat de nood groot is.