Eerste spadesteek

Eerste kraanschep campus PIVA
Eerste kraanschep campus PIVA

Vandaag mocht ik op campus PIVA een eerste symbolische spadesteek doen voor een nieuwe vleugel van het schoolgebouw. Hoewel. Het was geen spadesteek, maar een kraanschep. We gaan vanuit de provincie 6,5 mio euro investeren in een nieuw oefenrestaurant, extra leslokalen en kantoren. Zowel de hotelschool PIVA als het provinciaal volwassenenonderwijs gaan hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. Co-habitatie zeg maar. De investering is ook erg nodig want de leerlingen en cursisten blijven toestromen. En daar ben ik blij om. Want ze volgen er allemaal opleidingen technisch, beroeps of een volwassenencursus. En al die opleidingen geven hen straks prima kansen op de arbeidsmarkt in zogenaamde knelpuntberoepen. De timing voor het bouwwerk is erg strak. Als de winter straks niet te streng is, hopen we in december 2013 een oplevering te hebben. De eerste ideeën rond dit gebouw dateren van begin deze legislatuur. Toen in gang gestoken, vandaag geschupt!