Zo… de campagne is in gang

Brainstorm voor de campagne 2012
Brainstorm voor de campagne 2012

De plakploeg is onderweg, de bussers draaien overuren en ik spreek dagelijks voor makkelijk 200 mensen over coöperatieve socialistische gedachten.

Dingen in gang steken. Daar draait het om. Voor mij is dit de leidraad geweest van politiek voeren de voorbije zes (en eigenlijk al 12) jaar. Zolang ik dus politiek actief ben geweest. En ik wil zo ook graag verder werken. Als ik daartoe het vertrouwen krijg op 14 oktober.

Een aantal zaken heb ik ook met succes in gang getrapt. De fiets-o-strades bvb. Straks fietsen we vlot van Essen naar Antwerpen en dan zelfs door naar Mechelen. Balen – Herentals is het volgende traject. Op onderwijs heb ik samenwerkingsverbanden in gang kunnen trekken. In het voordeel van leerlingen en leraren. En dan… de energiemarkt in dit land: die heb ik mee in gang gezet door intussen al drie jaar op rij massale groepsaankopen te organiseren.

De campagne trekt zich nu ook werkelijk op gang. Vrijwilligers waar ik al lang of sinds kort beroep op mag doen: grote dank. Zonder jullie gaat het niet en zou ik het ook niet willen doen. Voor mij zijn jullie vaak de inspiratie om aan politiek te doen, of je dat nu beseft of niet.

En een bijzonder woord van dank, zo bij het begin van de campagne, gaat naar Dirk de Haene en zijn team van het onvolprezen Oskar D. Een bureau dat van creativiteit en mee-denken professioneel DNA heeft gemaakt. Een slogan bedenken die beter past dan de wonderbra, dat is alleen voor échte professionals weggelegd. Jullie zijn die professionals.

Zo. Dit is mijn kickoff en missieverklaring voor de campagne 2012. Nu trap ik ze met veel energie en enthousiasme in gang. Opgedragen aan de vele mensen die mij lief zijn. En in het bijzonder aan mijn kameraad Gino.