Al 14.000 overstappers voor groepsaankoop groene stroom

De 3de groepsaankoop groene stroom van de provincie Antwerpen breekt alle records. 91.000 gezinnen schreven zich in en nu al gingen 14.000 daarvan ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier Essent. Ter vergelijking, vorig jaar stapten er in totaal 23.000 mensen of 56% van de deelnemers over.

Tot 12 november kunnen de deelnemers aan de groepsaankoop beslissen of ze ingaan op het aanbod van energieleverancier Essent. Op 26 september bood die tijdens een onlineveiling de laagste prijs voor groene elektriciteit en gas: tot 20.5% korting op de energiefactuur.

Alle deelnemers krijgen nu voor 20 oktober een persoonlijk overzicht van hun besparing. 4 dagen geleden vielen de eerste brieven en mails daarover in de bus en nu al hebben 14.000 gezinnen laten weten over te stappen naar Essent.

Het lijkt er dus op dat we ook hiermee weer een record gaan breken. Vorig jaar bespaarden de mensen gemiddeld 360 euro per jaar. Hoeveel dat dit jaar zal zijn moeten we nog even afwachten. Maar zelfs een besparing tot 960 euro behoort tot de mogelijkheden, zo liet een tevreden deelnemer ons al weten.