De zachte krachten…

Bedankt kiezers
Bedankt kiezers

Met de verkiezingen achter de rug en weer wat tijd om aan deze blog te schrijven wil ik bij deze mijn kiezers oprecht danken voor het vertrouwen. Met 6.173 voorkeurstemmen (een kwart meer dan vorige keer!) voel ik me zeer vereerd. Dat zovelen een bolletje achter mijn naam inkleurden geeft me veel energie en enthoesiasme om hen verder te gaan vertegenwoordigen.

We wonnen niet de verkiezingen. Dat gaat soms zo. Maar we wonnen wel vertrouwen. En vriendschappen. En we verwezenlijkten samen al heel wat de laatste zes jaar. Daar ben ik heel blij om. Trots ook.

Ik had dat nooit alleen kunnen doen. Daarom een groot dankwoord aan de vele verstandige en gedreven mensen waarmee ik heb mogen samenwerken. Ik doe m’n figuurlijke hoed af voor de ambtenaren bij het provinciebestuur. Jullie zijn goud waard. En mijn kabinetsmedewerkers dan: ik had me geen beter team kunnen wensen. Loyaal, clever en vooruitziend, nooit te beroerd om handen uit de mouwen te steken en lange dagen te kloppen. Wat ik heb mogen realiseren is in bijzonder grote mate aan jullie te danken. Ik zeg dat nu. Publiekelijk. Omdat ik het  niet genoeg zeg en omdat jullie het moeten weten. Na mijn jongens en familie zijn jullie de uitgebreide familie. Aan de vele vrijwilligers in de campagne: 6.173 x dank! En dan nog een paar tienduizend keer!

Ik heb in de loop van de voorbije jaren met veel inspirerende mensen kennis gemaakt. Mensen die ik privé of professioneel tegenkwam en die een indruk hebben nagelaten. Mensen met wie ik gewerkt, gepraat of gedagdroomd heb. Jos, Ludo, Rik, Nicole, Leo, Helmut, Marc, Harry, Rony, Peter, Wendy, Danny, Joke en Dirk, Vera, Bart, Cas, Jasna, Sanne, Rien, Tim en nog vele vele anderen. Dirk de Haene en zijn team van Oskar D. En Tanja -tactisch vernuft – Verheyen van Satelliet Suzy dan: goed dat Kasparov haar nooit op zijn weg is tegengekomen. Ik vermoed dat hij dan een pak minder kampioenschappen op zijn lijst had kunnen zetten. Haar follow-up is ook onnavolgbaar: een engelbewaarder een toetsenbord verwijderd!

De komende dagen en weken zullen uitwijzen welke mijn taak zal zijn in de politiek. Wat het ook wordt, mijn overtuiging en doel blijven onveranderd. Namelijk dat “de zachte krachten zeker zullen winnen in ’t eind” zoals onze Henriëtte dat zo mooi schreef. Gino, kameraad, deze campagne, dit resultaat: voor jou.