Gefeliciteerd ACTA!

Vandaag had ik de eer het nieuw gebouw van ACTA in Brasschaat te mogen inhuldigen. ACTA is een opleidingscentrum dat de brug slaat tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Het publiek bestaat uit zowel leraren als studenten, werkzoekenden en derden.

Acta op nieuwe locatie in Brasschaat
Acta op nieuwe locatie in Brasschaat

Het is een absolute troef dat ze voor hun cursisten een “off-the-job” veilige “on-the-job” leeromgeving kunnen maken. Zoals duidelijk wordt op het prentje hiernaast. De focus ligt op de procesindustrie in het algemeen en op de chemische sector in het bijzonder. De belangrijkste expertisedomeinen zijn elektro- meet- en regeltechniek, industriële automatisering, mechanische technieken, procestechnieken, veiligheid en transportsystemen. ACTA beoogt vooral de optimale aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven.

En om dit doel te bereiken stimuleren de mensen bij ACTA de samenwerking tussen onderwijs en industrie, scholen van de verschillende netten,  toeleveringsbedrijven van automatiseringsapparatuur en productiebedrijven in de regio en diverse instellingen betrokken bij opleidingen.

Ik ben bijzonder blij dat de nieuwe huisvesting rond is. Omdat het een project is dat geschraagd wordt door velen: sociale partners, onderwijs en de sectoren. Precies zoals het hoort!