Belangrijke onderwijsdossiers in gang gezet!

Gisteren zijn er in de provincieraad  2 belangrijke onderwijsdossiers gestemd.

Zo zal de provincie Antwerpen de voormalige bedrijfsgebouwen van Uitgeverij Pelckmans in Kapellen kopen. Want dat biedt opportuniteiten voor uitbreiding van het onderwijsaanbod in de regio noord! De locatie is uitermate geschikt voor de uitbreiding van PITO Stabroek en als nieuwe vestigingsplaats voor het Centrum voor Leren en Werken (CLW), dat voornamelijk deeltijds en volwassenonderwijs aanbiedt. Het voormalig gebouw van Pelckmans is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt vlakbij de Antwerpse haven  Dit laatste biedt mogelijkheden voor havengerelateerde opleidingen in functie van de sectoren chemie en logistiek. De bedrijven zijn vragende partij.

En daarnaast is ook de fusie tussen de Artesis Hogeschool en de provinciale Hogeschool Plantijn goedgekeurd. De twee hogescholen zullen samensmelten tot 1 grote hogeschool voor Antwerpen. Met zo’n 8.500 studenten, 22 bacheloropleidingen en 6 kunstopleidingen van topniveau heeft deze nieuwe hogeschool alles om uit te groeien tot een sterke speler op Vlaams en internationaal vlak. Antwerpen wordt zo nog maar eens op de kaart gezet als studentenstad